Velkommen

Her vil jeg blogger om min store hobby, nemlig kager!!

søndag den 18. august 2013

Nøddebund med Brombærmousse

I går, lørdag, skulle vi have besøg min svigerinde og svoger, det var ikke noget der var direkte planlagt, så kagen kom først igang omkring kl 16, og det var ved et helt tilfælde den kom til.

Min datter og jeg, skulle ud og plukke ugens brombær-høst, og denne gang var der rent faktisk så stor en portion, at jeg kunne se det kunne blive til noget, så vi gik straks i gang. Kunne ikke nå at handle ind, så vi måtte lave med det vi havde i skabene og køleskabet, og det blev overraskende godt! -faktisk så overraskende at vi slet ikke tog et billede af kagen inden den blev serveret, derfor er det kun blevet til dette ene billede:






I skal selvfølgelig have opskriften, da den er værd at prøve. Jeg lavede dog moussen lidt på slum, og smagte lidt til undervejs med sukker og vanilie.

Brombærmousse:
350-370 g brombær
5-7 spsk sukker
3-5 tsk. vaniliesukker
4 bl. husblas
1,5-2 dl ymer
4 dl. piskefløde

¤ Start med at udbløde husblassen i koldt vand

¤ Brombær, sukker og vanilie kommes i gryde, og bringes i kog. Lad det små simre i 4-5 min, eller til      bærerne er kogt godt ud.

¤ Kom brombær massen igennem en sigte, så alle korn bliver skilt fra. Dump den udblødte husblas i pureren, og rør til den er smeltet. Stil det er afkøling til det ca. er lillefinger varmt.

¤ Pisk den kolde ymer i brombærerne

¤ Pisk fløden og vende den i, og stil på køl til den begynder at sætte sig let.


Nøddebund:
5 stk. æggehvider
200 g. rørsukker
200 g. hasselnødder
1 spsk. mel

¤ Tænd ovnen på 200 grader

¤ Rist hasselnødderne på en varm pande, og blend dem fint.

¤ Pisk sukker og æggehvider, til tyk marengs

¤ Drys melet over marengsen, kom nødderne i, vend det sammen.

¤ Tegn en cirkel på et stykke bagepapir, på ca. 25Ø, og bred massen ud deri. Bag bunden i 20 min.

Samling af kagen:
Når bunden er afkølet, skæres den ud så den passer til til en bagering eller springform. Pres bunden ned i ringen/ formen, og fordel moussen jævnt over den. Lad kagen sætte sig i min 3,5 time på køl.






3 kommentarer:

  1. Hej Camilla
    Ville bare lige give min kommentar, da jeg lavede denne kage i dag til kaffegæster. NØØJ... hvor var den god, så god at jeg måtte dele det, med mine læsere på min blog, med link til din side.
    http://tusnelda1000fryd.blogspot.dk/
    Med venlig hilsen Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle :)

      Er glad for du kunne lide kagen, og super fint du har delt den på din blog, der forresten er super flot :)

      Slet
    2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet