Velkommen

Her vil jeg blogger om min store hobby, nemlig kager!!

fredag den 18. januar 2013

Flødeboller på kransekagebund med How To



Her til aften fik jeg den åndsvage idé, at der skulle laves flødeboller! Ved ikke hvorfor, for har faktisk fået influenza, så energen er der ikke meget af i kroppen, men hovedet holder jo aldrig fri, så kl 19.15 gik jeg igang med en portion flødeboller, og kl 21.45 stod der 20 stk på køkkenbordet.

Det er faktisk en lidt anderledes opskrift denne gang, end den jeg normalt bruger, denne gang skulle Mette Blomsterberg's flødebolle opskrift nemlig prøves af.... men dog på "min" måde!

Den største forskel på de 2 opskrifter er, at den jeg normalt bruger, består bunden bare af en skive marcipan, og i denne opskrift er det kransekagebunde.... Og jeg må indrømme, det smager altså meget bedre!!! -godt nok tager det lidt længere tid, men tror mig, det er det værd!

Hvis i vil se Mette Blomsterberg's opskrift, kan i finde den her.

Jeg tog nogle billeder undervejs, for at vise min fremgangs måde, håber der er nogle der kan bruge dem, så flere tør kaste sig ud det.

1. Først rører man sukkeret ud i de past. æggehvide, og lader det "hvile" en time, så sukkeret opløses



2. Mål og skær marcipanen ud i en lille skål



3. Efter æggehviden har "hvilet", kommes det op i skålen til marcipanen, og så skal det ellers moses/røres sammen til en ensartet kransekagedej. Her kan i se jeg er godt på vej...


4. Gør en sprøjtepose klar, med en stor stjernetylle, og brug IKKE en plastsprøjtepose, som jeghr gjort her. Den kan simpelhen ikke holde til "trykket"

 
5. Sprøjt 20 bunde ud. Næsten gang vil jg nok gøre det på 2 plader, da de flyder lidt ud.
 


6. Bag den i ovene ved 190 grader i 10-12 min, eller til de begynder at tage farve. Bagefter stil dem køligt

 
 
7. Nu er det tid til flødebollerfyldet. Tag en helt ren kasserolle, og mål glykose, sukker og vand op, og sæt den over ved høj varme.
 
 


8. Imens du bringer sukkerblandingen i kog, kommer du æggehvider og sukker op i røereskålen, og pisker dem let op


9. Når sukkermassen ca har bulrekoget i 3-4 min, eller til at alt sukkeren er opløst, vil den se sådan ud.


10. Det næste trin har jeg ikke en billede af, men du gør således: Tænd røremaskine på lav-middel hastighed, tag den brændene varme sukkermasse, og hæld den i en tynd stråle i æggeviderne mens der forsat piskes. Ligeså snart gryden er tom, sætter du maskineop for fuld blæs, og lader den køre sådan i 6-8 min, eller til du har en tyk og luftig fyld.

Her er mit fyld næsten klar, men ret svært at, når maskine pisker så hurtigt...


11. Kom fyldet i en sprøjtepose med en mindre stjernetyl, og denne gang kan man sagtens bruge en engangs.


12. Srøjt flydet på, ved at gøre det i tre trin, men uden at slippe trykket undervej.
 Når bundene har fået fyld på, skal de hvile i ca. 1 time



13. Så er det tid til at overtrække dem. I opskrifter stod der at der kun skulle bruges 200 g chokolade, men jeg brugte næsten det doblet, og det var på trods at jeg enda havde fortyndet det lidt.
Jeg havde ikke energi og overskud til at temperere chokoladen rigtig, så hakkede den bare, og kom du i vandbad over 2 omgange, og tog chokoladen fra varmen.

 
 
Har prøvet at tage nogle billeder af den metode jeg bruger. Jeg tager en palet kniv, og hælder chokoladen over, til den har en fint, dækkende og jævn lag. Bagefter ryster jeg den let, så den overskyden chokolade drypper af. Har prøvet at viser metoden lidt her:




Efter de i dyppet i chokoalde, sætter jeg dem på en bageplade med bagepapir på, og nogle får et lille drys kokos



14. Når alle 20 flødeboller i klar, smider jeg den lige i køleskabe i 10 min, så de får et lille chok, og chokoladen sætter sig.... og nu er der bare at sige velbekomme!




1 kommentar:

  1. Må hellere lige nævne, at jeg kun lod min sukker/æggehvidemasse stå i en halv time, og lod kune flødebollefyldet hvile i ca 20 min.... men det gik nu fint alligevel, og de smager stadig fantastisk.

    SvarSlet